Dioptriás napszemüveg néhány éve még elképzelhetetlennek tűn. Azonban a tudomány nagyon sokszor bebizonyította, hogy nincsenek lehetetlenek és mindenre tudnak megoldást találni.
A dioptriás napszemüveg azoknak ajánlott, akinek optikai hiba van a szemén. Vagyis minden szemüvegesnek. Tudni kell, hogy ezek az optikai minőségű lencsék nem csiszolhatóak mindenféle szemüvegkeretbe. Gyakran előfordul, hogy nem a hőn áhított divatos napszemüvegkeretbe kerül bele a lencse. Egy kicsit szolidabb keretbe. A dioptriás napszemüveg előnye azonban az, hogy olyan színű lencsét lehet választani, amilyet csak szeretnének. A dioptriás napszemüveg funkciója, hogy szemünket védje a káros UV sugárzástól. Manapság sokat hallani a nap káros hatásairól az ártalmas UV sugárzásról. Nemcsak a bőr leégését okozza, hanem a szemet is károsítja. Ezért nagyon fontos, hogy szaküzletben vásároljunk napszemüveget. Ellenőrzött védelmük mellett garanciát is kapunk, és ha szükséges, a javítás is biztosított.
A dioptriás napszemüveg lencsék óriási választéka áll a vásárlók rendelkezésére. A lencse típusának, anyagának, bevonatának és színének tekintetében rengeteget lehetőség tárul a vásárlók elé. A választáshoz éppen ezért elengedhetetlen egy tapasztalt szakember támogatása. Náluk szakképzett és tapasztalt szakemberek segítenek az Önnek leginkább megfelelő napszemüveg kiválasztásában.

A dioptriás szemüveg kiválasztása előtt nagyon fontos pontosan meghatározni, hogy milyen körülmények között fogjuk használni. Eltérő körülmények között különböző sötétségű lencsék szükségesek a megfelelő látásélességért. Más sötétségű lencsére van szükség vízpartra, vagy sétáláshoz, autóvezetéshez.

Nagyon sokan vásárolnak internetes oldalakról napszemüvegeket. Vagy esetleg a piacon, ahol rengeteg választék van. Ezek olcsóak, divatosak és könnyen beszerezhetőek. Azonban ezek a szemüvegek nem nyújtanak valódi védelmet az UV sugárzás ellen. Sokkal több kárt lehet vele tenni a szemben.

Amennyiben egy dioptriás szemüveg vásárlása előtt áll, minden esetben ellenőrzött körülmények között vásároljon. Ugyanis csak ilyenkor lehet benne biztos, hogy a lencse, amit megvásárolt eredeti és megfelelő védelmet nyújt a szemnek.

Megfizethető ár, garanciális minőség.