Az adatmentés nem más mint a számítógépen tárolt információkról történő biztonsági másolat készítése, arra az esetre, mikor a tároló megsérül.

Szoftveres és hardveres megoldások kombinációjaként megy végbe a folyamat. Nagyvállalati környezetben nem ritka az egymástól földrajzilag távol lévő irodák közti adatkommunikáció, valamint a távoli szerverekre történő adatmentés. Ehhez nagyszámú szoftver áll rendelkezésre. Az adatmentő szoftverek közül a legjobb megoldás a hardverfüggetlen mentőszoftver. Ez azért fontos, mert ha működésképtelenné válik egy szerverünk és nem tudunk ugyanolyat vagy hasonlót beszerezni, más felépítésű berendezésre vissza tudjuk állítani az adatainkat.

Több fajta mentés lehetséges attól függően, hogy a szoftveres vagy a hardveres lehetőséget választjuk.

Mi egy szoftveres mentést javaslunk, amely a következő képpen működik:
A folyamat egy teljes mentéssel kezdődik, ezután, – hogy a rendszerünket ne terheljük folyamatosan – már csak mindig az utolsó mentés óta változott adatokat mentjük.

Folyamatos védelem
Minden adatot, illetve adatváltozást pár másodperc késéssel a mentési adathordozóra írjuk, így minden egyes korábbi állapot előállítható, azonban ez a módszer követeli a legnagyobb tárhelyet és sávszélességet.

Próbálja ki egy hónapig kötöttségek nélkül szolgáltatásunkat. Biztos vagyok benne, hogy meg fog elégedni.