Kevés olyan nőt ismerünk, aki ne találta volna meg a hozzá illő illatokat. De vajon tudjuk, hova érdemes fújni? Van e lejárati ideje egy parfümnek? Még ha évek óta használod is, biztos tudunk most olyan információt leírni, amivel nem voltunk tisztába.

Egy parfüm csak akkor tud életre kelni, ha azt bőrre viszik fel. A használó kémiai sajátosságai kezdenek ilyenkor érvényesülni. Nem is gondolnánk, de az étrend és a bőrtípus is szorosan hozzájárul ahhoz, hogy egy illat miként tud érvényesülni. Egyes embereknél más árnyalatok kerülnek előtérbe, de összhatás nem változik. Vásárlás előtt érdemes mintát kérni, és kipróbálni a választott parfümöt bőrünkön, megtapasztalva milyen illata van rajtunk.

Az ismert területek mellett, mint a csukló vagy a nagy, a parfümöt érdemes a tarkóra is fújni. A hatás nem marad el. Folyamatosan minden mozdulatnál illatok szabadulnak fel.

Sokszor merül fel a kérdés, valaki immúnis lehet e a saját illatára? Pár perccel a parfüm felvitele után nem érzékeljük az illatot. Mások ettől ellentétben érzik illatunkat. Ha túl sokat használunk belőle egy idő után, elmúlik az a képességünk, hogy érezzük az illatát. Ezért intenek óva a szakemberek, hogy csak óvatosan és mértékkel szabad használni az illatszereket.

Ám van egy dolog, ami fel sem merül bennünk. Lehet e lejárati ideje egy parfümnek. Általában vásárláskor a parfümöket befektetésnek tekintjük. Megvásárolunk egy eredeti, nagy kiszerelésest. Hiszen nagyon sokáig elég. Több mint egy évig is. És ha valaki már megtalálta a saját illat világát, mért ne vásárolna be belőle? Általában a kinyitás után fél évvel az alkohol és a szerves anyagok elpárolognak. Ez megváltoztatja az illat jellegét. Ezt az időtartamot meg is lehet hosszabbítani, ha száraz, hűvös helyen tároljuk. És egy kis trükk a végére. Ha ritkán használod, tedd nejlonzacskóba és hűtőbe vele. Így addig megtarthatjuk frissességét, ameddig el nem fogy.

Hölgyeim, érdemes tehát megtalálni a hozzánk illő illatokat, mert ezzel mi is jobban érezzük magunkat, és bárkit elkápráztathatunk.